En win-win for dig og miljøet

’Corona-nedlukningen’ i foråret 2020 var på alle måder udfordrende og ser ud til gentage sig i disse dage. 

Hjemme hos os fik både køkkenskabe og klædeskabe en ORDENTLIG overhaling. Det føltes rart, at kunne skabe orden i kaos – i mere end en forstand. Men oprydningen af tøjskabet endte også som en lidt nedtrykkende oplevelse... Pludselig stod man så dér med en kæmpe stor bunke tøj og en endnu større portion dårlig samvittighed. For helt ærligt, så har meget af det tøj, der ligger dér i bunken ikke været luftet ret mange gange! Måske var det et fejlkøb, eller også fik man bare aldrig rigtig brugt den dyre Stine Goya-kjole mere end den ene gang.

Meget af tøjet kunne man selvfølgelig forsøge at sælge videre og dermed få lidt af de tabte penge igen - og donere resten til Røde Kors.

Men den dårlige samvittighed handler for mit vedkommende ikke bare om, at der lå for rigtig mange penge dér på gulvet. Det handler også om, hvor mange ressourcer, der er brugt på at producere det tøj: vand (enorme mængder), elektricitet, kemi, arbejdskraft og ikke mindst Co2 i forbindelse med at fragte tøjet hele vejen til Danmark. Alt sammen bare så jeg kunne gå med det én eller to sølle gange. 

Ok - jeg er ikke alene om at generere gevaldige bunker tøj. Danske kvinder er næsten verdensmestre i at købe utroligt meget tøj. Hele 12 kg om året i gennemsnit bliver det til og så smider vi samtidig omtrent 5 kg ud. Det er da ret vilde tal, ikke?

Stopper jeg så med at købe nyt tøj? Næh, ikke rigtig. Jo, jeg køber god kvalitet og mere klassiske styles. Og helst bæredygtigt produceret (hvad det så end betyder?!) eller second hand.

Men jeg har - paradoksalt nok - stadig et stort behov for at have noget smart og nyt på. Jeg synes simpelthen bare at det fedt at tage en flot ny kjole på. Og sådan er der rigtig mange kvinder, der har det....

Så det med at starte en virksomhed som Rentista, hvor man kan abonnere på sit nye tøj - det føles slet ikke som så dum en idé endda.

Ingen dårlig samvittighed over fejlkøb. Nul tabt tid og penge på at videresælge. Maximal frihed og masser af inspiration. Det synes vi er en win-win for dig og for planeten.

(ps. Rentista er ikke specielt bæredygtige eller grønne. Læs meget mere om vores tanker herom i blogindlægget 'Tanker om bæredygtighed'.)

Kh

Anne Marie Preisler

Co-founder Rentista

Shop now

You can use this element to add a quote, content...