Få styr på din basisgarderobe

Rejsen til den perfekte basisgarderobe 

I år bliver året hvor jeg skal begynde at ‘tage min egen medicin’. Allerede sidste år begyndte jeg, at rense ud i klædeskabet og sælge rigtigt meget af det tøj, som jeg ikke fik brugt tilstrækkeligt meget. Det var fremfor alt kjoler, jakker og sko som røg ned i den lokale vintagebutik – ikke fordi det var noget galt med det, men fordi at jeg ALTID kom til at vælge noget andet, når jeg skulle klæde mig på. Nu med en lidt mere de-cluttered garderobe er det pludselig nemmere at få et overblik og vælge tøj om morgenen 

Jeg kommer nok aldrig til at kunne leve med en fuldstændig minimalistisk ‘capsule wardrobe’ (det synes jeg faktisk er lidt kedeligt), men nu fortsætter rejsen mod den perfekte garderobe og i år fokuserer jeg på basisgarderoben. Jeg har givet mig selv løftet ikke at købe noget nyt tøj i hele 2021 med mindre jeg skal UDSKIFTE noget i min basisgardobe. Alt andet må jeg (selvfølgelig) leje mig til eller købe brugt. 

Så, hvad består egentlig den perfekte basisgarderobe i? Nedenfor kommer mit bud – og mine nøgleord er kvalitet og funktionalitet samtidig med at tøjet skal være alsidigt og kunne kombineres på kryds og tværs.   

 • Et SUPER stykke overtøj: Uanset om det er en trenchcoat, en dejlig uldfrakke eller cowboy-jakke så er rigtig godt overtøj altid en god investering.  
 • En læderjakke: Fake-læder eller ej, en læderjakke er cool og kan styles med næsten alt. 
 • Klassiske skjorter: Man vil måske ikke have en skjorte på hver dag, men før eller siden får man brug for én. I hvert fald, hvis man har et ‘kontor-job, som jeg har 😉 Jeg holder mig til neutrale farver – de spraglede kan jeg jo altid leje. Personligt elsker jeg herre-skjorter, som er lidt over-size (mens jeg ved at min co-founder, Anne Marie, er vild med de figursyede versioner). 
 • En god blazer: Den behøver ikke være dyr, men man skal sørge for at den sidder rigtig godt! 
 • Strik: Jeg elsker cashmere og har investeret i et par rigtig gode trøjer, som holder år efter år og kan kombineres ud i en uendelighed. Cashmere behøver ikke at være dyrt. Både Uniqlo og Zara har rigtig gode priser på cashmere. 
 • T-shirts: Såklart! En rigtig pæn hvid t-shirt, der ikke mister formen, når den bliver vasket, er guld værd. Gå efter nogle, der er i en lidt dyrere og tykkere kvalitet.  
 • Jeans: Måske den vigtigste komponent i basisgarderoben. Jeg har fundet en model, som jeg køber om og om igen (fra Acne). Nemt. 
 • Sko: Her har man jo brug for en del forskellige, men ikke så mange som Carrie Bradshaw. Hvide sneakers er et must og passer til alt. Ud over det synes jeg, at man har man brug for et par høje hæle og et par støvler. 
 • Et statement-bælte: det kan pifte op et hvert outfit! Hvis du har brug for et bælte for at holde bukserne oppe, så køb en anden størrelse eller gå til skrædderen. Statement-bæltet handler ikke om funktion: det er fashion!  
 • En kjole: Keep it simple. Du behøver kun én kjole i din egen garderobe (og den behøver ikke at være sort 😉). Vælg en klassiker som du kan kombinere med meget andet. Alle de andre kjoler kan du leje. Selv har jeg en army-grøn skjortekjole, som jeg faktisk bruger hele året rundt.  
 • Tasker: du har i princippet kun brug for 3 tasker: en cross-over, en arbejdstaske og en clutch til om aftenen. 

Her er et lille udsnit af min basisgarderobe:

Shop now

You can use this element to add a quote, content...